12.09.2018
Biolátky v živých organizmoch | 23 |
---|---|
Lipidy - výskyt, význam, klasifikácia | |
Zloženie, štruktúra, vlastnosti | |
Sacharidy - výskyt, význam, fotosyntéza | |
Zloženie, štruktúra, klasifikácia | |
Vlastnosti monosacharidov | |
Zložité sacharidy | |
Pôsobenie sacharidov v organizme | |
Bielkoviny - výskyt, význam, klasifikácia | |
Zloženie a štruktúra | |
Biologická hodnota bielkovín, denaturácia | |
Enzýmy - charakteristika, pôsobenie, zloženie | |
Faktory ovplyvňujúce rýchlosť enzýmových reakcií | |
Aktivácia a inhibícia enzýmov, klasifikácia | |
Nukleové kyseliny - výskyt, význam, zloženie | |
Štruktúra a klasifikácia | |
Genetická informácia, makroergické zlúčeniny | |
Vitamíny - charakteristika a význam | |
Klasifikácia | |
Zdroje a pôsobenie v organizme | |
Kvalita života a zdravie | 10 |
Heterocyklické zlúčeniny - charakteristika a rozdelenie | |
Heteroarény - štruktúra, vlastnosti | |
Biologicky významné zlúčeniny | |
Alkaloidy a návykové látky - charakteristika a rozdelenie | |
Návykové látky | |
Liečivá - rozdelenie, antibiotiká | |
Upravované potraviny | |
Biologická hodnota stravy, vyvážená strava |