12.09.2018
| Biolátky v živých organizmoch | 23 |
|---|---|
| Lipidy - výskyt, význam, klasifikácia | |
| Zloženie, štruktúra, vlastnosti | |
| Sacharidy - výskyt, význam, fotosyntéza | |
| Zloženie, štruktúra, klasifikácia | |
| Vlastnosti monosacharidov | |
| Zložité sacharidy | |
| Pôsobenie sacharidov v organizme | |
| Bielkoviny - výskyt, význam, klasifikácia | |
| Zloženie a štruktúra | |
| Biologická hodnota bielkovín, denaturácia | |
| Enzýmy - charakteristika, pôsobenie, zloženie | |
| Faktory ovplyvňujúce rýchlosť enzýmových reakcií | |
| Aktivácia a inhibícia enzýmov, klasifikácia | |
| Nukleové kyseliny - výskyt, význam, zloženie | |
| Štruktúra a klasifikácia | |
| Genetická informácia, makroergické zlúčeniny | |
| Vitamíny - charakteristika a význam | |
| Klasifikácia | |
| Zdroje a pôsobenie v organizme | |
| Kvalita života a zdravie | 10 |
| Heterocyklické zlúčeniny - charakteristika a rozdelenie | |
| Heteroarény - štruktúra, vlastnosti | |
| Biologicky významné zlúčeniny | |
| Alkaloidy a návykové látky - charakteristika a rozdelenie | |
| Návykové látky | |
| Liečivá - rozdelenie, antibiotiká | |
| Upravované potraviny | |
| Biologická hodnota stravy, vyvážená strava |