Zaujíma vás, aké množstvo kofeínu sa nachádza vo vašej šálke kávy?

Hlavná
Káva
Extrakcia
Chromatografia
Spektrofotometria
Sublimácia

Káva sa teší obrovskej popularite na celom svete, pre svoj obsah kofeínu a intenzívnu chuť patrí medzi obľúbené pochutiny pri rôznych príležitostiach.
Cieľom mojej práce bolo na základe dostupnej literatúry a internetových zdrojov o najnovších výskumoch vzťahujúcich sa ku kofeínu ako biologicky významnej látke zosystematizovať a zintegrovať poznatky z danej problematiky.
Zoznámiť sa s klasickými a novými analytickými inštrumentálnymi technikami, ktoré poskytujú spoľahlivé údaje o stanovení kofeínu vo vzorkách obsahujúcich purínové alkaloidy, ako sú separačné metódy chromatografického charakteru v spojení so spektrálnymi technikami.
Stanoviť pomocou týchto metód obsah kofeínu v kofeínových vzorkách.



Moje meno je Gabriela Michalčáková , pochádzam zo Zvolena a mám 18 rokov. Moje záľuby sú šport, veda, priatelia a rodina, čítanie...
Na tejto stránke si môžete pozrieť náplň mojej vedeckej činnosti v školskom roku 2016/2017.

Rada záver: nezabudnite si vychutnať svoju šálku kávy! :-)
more energy = more caffeine