Káva

Flat white

Čo je flat white?

Flat white oslovuje všetkých , ktorí majú radi cappuccino, ale myslia si, že je tam príliš veľa mlieka a málo kávy. Prvýkrát sa Flat white začal pripravovať v Austrálii a u susedov na Novom Zélande v 80. rokoch minulého storočia, ale pomaly sa stáva aj obľúbeným nápojom po celom svete. Ponúkne vám totiž skvelý pomer mlieka a kávy. Nie je také mliečne ako latte alebo cappuccino, a ani také silné ako samotné espresso.

Základom flat white je espresso doppio, teda dvojitá dávka espressa s objemom 60 ml pripravená zo 14 gramov kávy, ktorá sa extrahuje po dobu medzi 20 a 30 sekundami pod tlakom 9 barov. Podáva sa buď v cappuccinovém hrnčeka alebo častejšie v pohári s objemom 160 až 180 ml. Zvyšok objemu tvorí našľahané mlieko s asi centimetrovou hustou mikropenu na vrchu.

Flatwhite Flatwhite
Flatwhite

Príprava

Jedná sa o dvojité espresso doplnené približne jedným centimetrom mlieka a mliečnej peny a rovnako ako ďalšie kávy s mliečnou penou na povrchu, môže byť ozdobené "Latte artem" - to sú tie obrázky na povrchu kávy vytvorené špecifickým liatím mlieka do hrnčeka.

Google Youtube

Odkazy

Hlavná ulica č.123,
960 01 Zvolen;
tel. +421 999 123 456;
web: IT Pizza
Objednávky posielajte na e-mail: Pizzeria.