Káva

Cappuccino

Čo pije Talian? Cappuccino

capp

Pravé talianske cappuccino (kapučíno) je vlastne kávový nápoj, ktorý sa skladá zo silného espressa, horúceho mlieka a jemnej mliečnej peny. Pripravuje sa najčastejšie do šálky v objeme asi 140 ml a podáva sa väčšinou v doobedňajších hodinách. Jeho príprava vyzerá jednoducho: do šálky si pripravíme espresso, v kovovej kanvičke opatrne speníme mlieko a pomaly nalejeme do šálky s kávou tak, aby vo výslednom nápoji asi tretinu tvorila káva, tretinu horúce mlieko a tretinu jemná mliečna pena.

Príprava

Cappuccino sa obvykle servíruje v šálke, ktorej objem nepresahuje 150-180 ml. Jeho základom je 30 ml Espressa a teplé mlieko, pričom pôvodná talianska receptúra vyžaduje 2 cm vysokú, hustú penu. Dnes sa stretávame skôr s tzv. Seattle Style Cappuccino, ktoré má skôr mikropenu. Je to práve ona, čo na Cappuccine ľudia tak zbožňujú.

Latte art

capp Skvelí baristi dokážu svojich zákazníkov potešiť nielen chuťou Cappuccina, ale aj jeho vzhľadom. Niektorí z nich totiž ovládajú LatteArt – umenie maľovať mliekom do Espressa. Pod ich rukami potom vznikajú v pene Cappuccina najrozmanitejšie obrazce – srdce, lístky, labute.

Odkazy

Hlavná ulica č.123,
960 01 Zvolen;
tel. +421 999 123 456;
web: IT Pizza
Objednávky posielajte na e-mail: Pizzeria.