Recepty
V tejto sekcií vám prinášam tri recepty ako si zamaškrtiť aj v zdravom životnom štýle na koláčoch práve v ich zdravšej verzií.

Luxusný nepečený malinový cheesecake

IMG_2119maly.jpg, 729kB Na korpus:
  • 250-300g ovsených vločiek
  • 2-3 PL kokosového oleja
Na krém:
  • 250g cream cheese
  • 750g jemného tvarohu
  • stévia
  • 1 balík želatíny
  • vanilkový extrakt
Na polevu:
  • 250g mrazených malín
  • 1 balík želatíny
  • stévia (voliteľné)

POSTUP: Ovsené vločky rozmixujeme na múku a zmiešame ich s 2-3 PL kokosového oleja. Vzniknuté cesto zatlačíme na spodok formy (s priemerom cca 25cm). Tvaroh rozmiešame s cream cheese-om. Krém dosladíme podľa potreby. Želatínu rozrobíme s trochou horúcej vody, zmiešame s dvoma lyžicami plnky a nakoniec želé zmes primiešame do plnky. Krém vylejeme na pripravený korpus a tortu dáme do chladničky.Mrazené maliny necháme uvariť do mäkka a zmiešame ich s vreckom želatíny. Zmes necháme vychladnúť a následne ňou polejeme vrch koláča.Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny, no najlepšie cez noc.

Lahodný tvarohovo-krupicový zákusok

IMG_2894maly.jpg, 402kB Potrebujeme:
  • 500g tvarohu
  • 4 vajcia
  • 5 PL krupice (pšeničnej/špaldovej)
  • 1 hrnček mlieka (ľubovoľného)
  • 100g hrozienok (alebo brusníc)
  • 4-5 PL likvidnej stévie (alebo 4 PL medu)
  • 2-3 PL kokosového oleja

POSTUP: V miske spolu najskôr zmiešame krupicu a mlieko. Zmes necháme 10 minút postáť. Následne do zmesi vmiešame všetky zvyšné suroviny. Hrozienka nemusíme predom namáčať, absorbujú mlieko z koláča a budú perfektne šťavnaté aj bez toho. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmerom zhruba 20x20cm) a zákusok pečieme 40-50 minút pri 200 stupňoch do zlatista. Po dopečení ho necháme chvíľu vychladnúť a následne ho môžeme nakrájať. Zákusok chutí najlepšie po odležaní v chladničke.

Proteínovo-kokosové guľky

IMG_5888maly.jpg, 23kB Potrebujeme:
  • 3 odmerky (90g) proteínového prášku (vanilka, kokos..)
  • 1 hrnček kokosovej múky
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • arašidové maslo (voliteľné)
  • kakaové bôby (voliteľné)

POSTUP: V miske spolu rozmiešame kokosovú múku, proteínový prášok a mlieko. V prípade záujmu môžeme do cesta vmiešať arašidové maslo a kakaové bôby.
Z cesta vytvarujeme 20 guličiek ktoré obalíme v strúhanom kokose a uložíme ich do chladničky.

Vytvorila: Monika Dobná
2017