Vietnamské jedlá

Kuchyňa

Vietnamská kuchyňa je dôležitou súšasťou vietnamskej kultúr. Jedlo predstavuje pre Vietnamcov možnosť stráviť čas spoločne s rodinou a je hlavným prvkom oslá a svadieb. Hlavné ingrediencie využívané vo vietnamskej kuchyni odrážajú polohu krajiny a miestnu klímu. Ryže, ktoré sa pestujú na vodných poliach po celej krajine, tvoria súčasť každodenných jedál a navyše z nej vyrábajú rôzne druhy rezancov a koláčov. Okrem množstva budhistických vegetariánskych pokrmov vietnamské jedlá sú kombinácie rôznych druhov zeleniny, bylín a mäsa. Prípravky sa pripravujú na mnohé spôsoby, ako je napríklad varenie, dusenie alebo praženie. Cieľom kuchárov je zachovanie čo najčerstvejších a prírodných chutí jedla. Vietnamská kuchyňa je často považovaná za jednu z najzdravších vo svete.

Zdroje: https://www.foodland.sk/vietnamska-kuchyna/vietnamska-kuchyna/ https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1nh_x%C3%A8o https://en.wikipedia.org/wiki/Ch%C3%A8
https://www.kaloricketabulky.sk