Vietnamské jedlá

Bánh mi

Bánh mi je druh sendviča pripravovaný podľa vietnamskej kuchyne. Základom je bageta, ktorá sa do Vietnamu dostala v čase francúzksej nadlvády, vietnamská verzia sa od originálu odlišuje použitím ryžovej múky.

Do tochto sendviču sa dávajú prevažne:

  • plátky grilovaného mäsa
  • nakladaná zelenina
  • plátky čerstvej uhorky
  • čili paprička
  • lístky koriandra
  • Na dochutenie sa používa majonéza, sójová omáčka alebo čili omáčka. Vo Vietname sa bánh mi predáva v pouličných stánkoch ako rýchle občerstevnie najmä na raňajky, každý drobný výrobca má vlastnú receptúru.

    Nutričné hodnoty 1 porcia
    Kalórie 600
    Tuky 21g 15,79%
    Bielkoviny 20g 15,79%
    Sacharidy 84g 52,63%
    Vláknina 4g 2,63%

    Zdroje: https://www.foodland.sk/vietnamska-kuchyna/vietnamska-kuchyna/ https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1nh_x%C3%A8o https://en.wikipedia.org/wiki/Ch%C3%A8
    https://www.kaloricketabulky.sk