Vegánstvo

Batatové hranolky


Porcie:4

Kcal/porciu:294
Batátové hranolky

Budeme potrebovať:

Postup

  1. Sladké zemiaky očistíme a nakrájame ich na približne rovnaké, tenšie hranolčeky.
  2. Hranolky premiestnime do veľkej misy so studenou vodou a necháme ich namočené po dobu 30 minút, prípadne aj na noc.
  3. Následne hranolky scedíme a poriadne ich osušíme pomocou utierky. Premiestnime ich do suchej misky, kde ich zmiešame s olivovým olejom.
  4. V druhej, menšej miske si spolu rozmiešame kukuričný škrob a koreniny.
  5. Zemiaky rovnomerne obalíme pripravenou zmesou korenín a škrobu.
  6. Hranolky následne poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali.
  7. Pečieme 20 minút pri 220 stupňoch.
  8. Následne hranolky vyberieme, otočíme ich na druhú stranu a pečieme ďalších 10 minút do chrumkava.

Po dopečení ich osolíme a necháme ešte 5 minút odležať na plechu - budú tak ešte chrumkavejšie. Najlepšie chutia čerstvo upečené.

Cícerový guľáš


Porcie:4
Cícerový guľáš

Budeme potrebovať:

Postup

  1. Vo väčšom hrnci speníme cibuľku na rozpálenom oleji.
  2. Keď cibuľka zmäkne pridáme nadrobno nasekaný cesnak. Spolu s cibuľkou restujeme asi minútku.
  3. Pridáme pokrájanú mrkvu a jemne posolíme, aby zelenina pustila trochu šťavy a zmäkla.
  4. Potom do hrnca nasypeme na kocky pokrájané zemiaky a po minútke pridáme aj plátky šampiňónov.
  5. Nasleduje paprika a hneď za ňou všetky koreniny: mletá červená paprika, mletá rasca, mleté čierne korenie.
  6. Pridáme konzervované suroviny: paradajky a cícer a všetko zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou.
  7. Všetko spolu podusíme na miernom ohni zhruba 30 minút a nakoniec ešte dochutíme soľou a majoránom.
  8. Podávame s chlebíkom ako klasický guláš.

Odkazy

Spoločne za zdravím.
V prípade otázok, píšte: Janka Fafuliaková.