Zdravé recepty
Zapečené baklažánové rolky s ricottou a špenátom
Ingrediencie
- 2 stredne veľké baklažány
- 250 g ricotty
- 150 g čerstvého špenátu
- 1 vajce
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml paradajkovej passaty
- 100 g strúhaného parmezánu
- olivový olej, soľ, korenie, bazalka, oregano
Postup:
- Baklažány nakrájajte na dlhé tenké plátky (cca 0,5 cm) a nasoľte ich, nechajte vypotiť 20 minút, potom opláchnite a osušte.
- Plátky opečte na panvici s kvapkou olivového oleja alebo ugrilujte.
- Na plnku: špenát sparte a nasekajte. Zmiešajte s ricottou, vajcom, cesnakom, soľou a korením.
- Každý plátok baklažánu naplňte zmesou, zrolujte a poukladajte do zapekacej misy s trochou paradajkovej omáčky.
- Zalejte zvyškom passaty, posypte parmezánom, bylinkami a pečte na 180 °C približne 30–35 minút.
- Podávajte s čerstvou bazalkou a zeleným šalátom.
Zaujímavosti
- Baklažán obsahuje stopové množstvo nikotínu. Je to preto, že baklažán patrí do čeľade ľuľkovitých rastlín, rovnako ako napríklad tabak.
- Špenát je tak bohatý na železo, že môže byť ovplyvnený magnetom. Ak ho rozmixujeme do tekutej formy, silný magnet dokáže jemne ovplyvniť jeho pohyb.
Dukelských Hrdinov 603/46
960 01 Zvolen;
tel. +421 918 055 243;
Otázky posielajte na: E-mail