Zdravé recepty
Pečená tekvica Hokkaido plnená quinoou a kozím syrom
Ingrediencie:
- 1 menšia tekvica Hokkaido
- 100 g quinoi
- 80 g kozí syr alebo feta
- 1 hrsť sušených paradajok
- 1 PL píniových orieškov
- čerstvý tymian, olivový olej, soľ, korenie
Postup:
- Tekvicu rozrežte napoly, odstráňte semienka, potrite olejom a dajte piecť na 180 °C cca 25 minút.
- Medzitým uvarte quinou podľa návodu.
- Sušené paradajky nakrájajte, opražte oriešky nasucho.
- Zmiešajte quinou, syr, paradajky, oriešky, tymian, ochuťte soľou a korením.
- Do predpečenej tekvice dajte túto plnku a pečte ešte 15 minút.
- Podávajte ako hlavné vegetariánske jedlo.
Zaujímavosti
- Tekvica Hokkaido vznikla v Japonsku krížením a bola pôvodne nazývaná "kuri kabocha", čo znamená "gaštanová tekvica", pretože jej chuť pripomína pečené gaštany
- Quinoa je jedna z mála rastlín, ktorá obsahuje kompletné bielkoviny - teda všetky esenciálne aminokyseliny, ktoré si telo nevie vyrobiť samo
Dukelských Hrdinov 603/46
960 01 Zvolen;
tel. +421 918 055 243;
Otázky posielajte na: E-mail