Brownies
Ingredience
Postup
- Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Keď je hmota tekutá a lesklá, odložíme ju bokom, aby trochu vychladla.
- Rúru rozohrejeme na 180°C.
- Vo väčšej miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny.
- Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao a zľahka zapracujeme tak, aby sme stratili čo najmenej vzduchu. Proces opatrného zamiešania opakujeme aj s čokoládovo-maslovou zmesou.
- Vymiešané cesto nalejeme do hlbšieho plechu (20x20 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
- Brownies pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 30 minút. Okraje by mali byť pevné a stred by sa mal ešte trochu triasť, keď vyberáme koláč z rúry.
- Koláč necháme vychladnúť v plechu 15-20 minút a môžeme servírovať. Chutí vynikajúco samotný, ale ešte lepší bude s lyžicou čerstvo ušľahanej smotany alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.