Bábovka
Ingredience
Postup
- Vajcia vyšľaháme spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom do bledej nadýchanej peny (šľaháme okolo 10 minút). Do peny primiešame olej a mlieko.
- Do tekutého základu preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a soľou. Vymiešame cesto, z ktoré odoberieme približne tretinu polovicu, do ktorej zamiešame preosiate kakao. Do zvyšného cesta zase primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.
- Citrónové cesto navrstvíme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili trochou masla a vysypali múkou a naň potom dáme kakaové cesto. Rúčkou varešky ponorenej do polovice výšky ciest prejdeme po celom obvode formy, aby sa cestá pekne prepojili.
- Bábovku pečieme pri teplote 180ºC zhruba hodinu. Necháme ju desať minút vychladnúť vo forme a následne ju opatrne vyklopíme. Vrch môžeme pocukrovať práškovým cukrom.
- Pečte přibližně 45 minut, dokud není bábovka hotová.