Slovenská kuchyňa |
|
úvod halušky kapustnica placky trdelník |
Recept na trdelník1.Do misky dáme múku, rozpustené maslo, prášlpvý cukor, vajce a štipku soli. Pripravíme si kvások-do zahriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždia. Pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Cesto musí byť tuhšie. Necháme vykysnúť. 2.Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky, z ktorých vyvaľkáme dlhé valčeky, ktorými sa pevne omotajú namastené sklenené fľaše tak, aby se prekrývali. Namotaný trdelník potreme olejom a obalíme váľaním v mrveničke, tým se cesto krásne roztlačí po obvode fľaše. 3.Použila som škoricový cukor a orechy. Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao .... Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 - 170 stupňoch do zlata asi 20 min.Fľaše neprasknú! Po upečení ihneˇstiahneme trdelník z fľaše a pocukrujeme. |
Dobrú chuť Vám praje Rebecca Mochťáková! |