Slovenská kuchyňa |
|
úvod halušky kapustnica placky trdelník |
Recept na kapustnicu1. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na menšie kocky pokrájané bravčové mäso, bobkové listy, muškátový oriešok a pomaly dusíme. 2.Do misky s vodou namočíme hríby. Mäso dusíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým nieje polo mäkké.Vtedy pridáme mletú červenú papriku. Nesolíme!Mäso ďalej dusíme na miernom ohni a pridáme namočené huby.Stále nepodlievame žiadnu vodu.V rýchlovarnej kanvici necháme zovrieť 3 l vody a rozpustíme v nej 6 kociek kuracieho bujónu.Po 10 minútach restovania, keď je mäso takmer mäkké, pridáme premytú a nakrájanú kyslú kapustu a na kocky nakrájaný cesnak a zemiaky. Kapustu premiešame s mäsom a zalejeme horúcim bujónom. 3.Kapustnicu necháme pomaly variť. Po 20-30 minútach ju ochutnáme a ochutíme soľou a čili paprikou. 4.Keď je mäso úplne uvarené a mäkké,pridáme pretlak,dobre premiešame a necháme prevrieť. Nakoniecpridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Kapustnicu odstavíme už nevaríme! |
Dobrú chuť Vám praje Rebecca Mochťáková! |