Slovenská kuchyňa |
|
úvod halušky kapustnica placky trdelník |
Recept na bryndzové halušky1. Zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme k nim soľ. Múku pridávame postupne a podľa toho aké zemiaky máme. Tie vodnatejšie vezmú viac múky. Cesto má vtedy správnu konzistenciu, keď nám v ňom ostane stáť varecha. Údenú slaninku nakrájame na slížiky a na miernom ohni pomaly pražíme. Cez haluškovač pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame. Necháme ich variť cca 10-15 minút, až kým nevyplávajú na povrch. 2.Uvarené halušky scedíme a 3/4 z nich dáme do väčšej misy, kde ich zmiešame s bryndzou. Pozor, halušky scedíme nad hrncom a teda vodu z halušiek nevylievame. Tú neskôr použijeme na prípravu výdatnej polievky. Halušky môžeme zaliať trochou rozpusteného masla a dobre premiešame. Posypeme slaninkou. 3.Zo zvyšnej 1/4 halušiek, ktorú sme si dali bokom a z vody, v ktorej sa halušky varili si pripravíme polievku. Recept na polievku z haluškovej vody. |
Dobrú chuť Vám praje Rebecca Mochťáková! |