ČOKOLÁDA |
|
Home page Priaznivé účinky čokolády Kakaové maslo Výrobky z čokolády Temperovanie čokolády |
Výrobky z čokoládyZ čokolády sa v dnešnej dobe dá vyrobiť naozaj všeličo. či už sa jedná o tabuľkové čokolády, plnené tabuľkové čokolády, čokoládové pralinky, fúkné čokoládové figúrky,... Všetky tieto výrobky sú súčasťou mnohých sviatkov a tradícií. veď čo iné by sme si zavesili na Vianočný stromček, ak nie čokoládovú kolekciu? na Veľkú Noc kupačov obdaríme čokoládovým zajačikom, a my všetci si radi zamaškrtíme na dobrej bonboniére. Poznáme taktiež rôzne druhy čokolády samotnej. Môže byť biela s výrazne sladkou chuťou, horká s intenzívnou chuťou kakaového masla, či mliečna čokoláda zjemnená mliekom, ktorá je príjemným kompromisom, ak sa nevieme rozhodnúť medzo horkou a bielou čokoládou. |
Lucia Silná, III.E |