ČOKOLÁDA |
|
Home page Priaznivé účinky čokolády Kakaové maslo Výrobky z čokolády Temperovanie čokolády |
Aké sú priaznivé účinky?Čokoláda obsahuje vysoký podiel antioxidantov, magnézia, vitamínu B, ktorý priaznivo pôsobí na kožu a nervy, kalcium pre pevné kosti a železo pre lepšiu krvotvorbu. Konzumácia čokolády zmierňuje úzkosť a navodzuje príjemnú náladu. Nie nadarmo ju všetky nešťastné ženy vo filmoch jedia. Je považovaná za najlepšie a najchutnejšie antidepresívum. Jedna z látok, dokonca dokáže navodiť pocit čerstvej zamilovanosti. Horká čokoláda a je plná antioxidantov. Už v päťdesiatich gramoch 70%-nej čokolády je ich toľko, ako v dvoch šálkach zeleného čaju. Antioxidanty sú pre naše telo prínosom, pretože chránia pokožku, oči, mozog a aj ďalšie orgány pred starnutím. Výsledky mnohých výskumov dokazujú, že čokoláda skutočne ochraňuje srdce a cievy. Jej konzumáciou sa znižuje riziko infarktu alebo porážky. Čokoláda znižuje krvný tlak, zvyšuje „dobrý“ cholesterol a znižuje ten „zlý“ a zabraňuje vzniku krvných zrazenín. Aj keď čokoláda obsahuje cukor, jej pozitívne účinky na zuby sú oveľa vyššie. Okrem cukru totiž obsahuje aj triesloviny, ktoré zabraňujú rozmnožovaniu baktérií v ústnej dutine.Kakaový zázrak obsahuje látku teobromín, ktorá pomáha spaľovať tuk a chráni nás proti celulitíde. Čokoládové oleje, balzamy a krémy majú vynikajúce výsledky v boji proti nežiaducemu spoločníkovi takmer každej ženy, keďže výrazne hydratujú pleť.Čokoládové zábaly a masáže sú preto jednou z najlepších vecí, ktoré môžete pre svoju pokožku urobiť. Kakaové maslo obsahuje množstvo prírodných olejov, ktoré sú nevyhnutné pri liečbe suchej a drsnej pokožky. Dokáže zjemniť zhrubnutú kožu na chodidlách, kolenách i lakťoch. Taktiež kofeín obsiahnutý v čokoláde, je výborný pre našu pokožku. Stimuluje krvný obeh a zlepšuje prekrvenie pokožky. |
Lucia Silná, III.E |