ČOKOLÁDA |
|
Home page Priaznivé účinky čokolády Kakaové maslo Výrobky z čokolády Temperovanie čokolády |
Čo je to kakaové maslo?Či si to už uvedomujete alebo nie, kakaové maslo ste už pravdepodobne veľakrát ochutnali a dokonca ste si ho určite aj natierali na pokožku. Kakaové maslo je výťažkom z kakaových bôbov. Je to tuk používaný pri výrobe čokolády, ktorý jej dáva mámivú zamatovú textúru. Pravé prírodné kakaové maslo je jedlé, má jemnú chuť a vôňu podobnú chuti a aróme horkej čokolády. Podobne ako bambucké maslo a kokosový olej je vo veľkej miere využívané v kozmetickom priemysle ako prísada v telovom mlieku, balzamoch na pery a iných prípravkoch na starostlivosť o suchú citlivú pokožku. |
Lucia Silná, III.E |