ČOKOLÁDA

Home page
Priaznivé účinky čokolády
Kakaové maslo
Výrobky z čokolády
Temperovanie čokolády

Čo je to kakaové maslo?

Či si to už uvedomujete alebo nie, kakaové maslo ste už pravdepodobne veľakrát ochutnali a dokonca ste si ho určite aj natierali na pokožku. Kakaové maslo je výťažkom z kakaových bôbov. Je to tuk používaný pri výrobe čokolády, ktorý jej dáva mámivú zamatovú textúru. Pravé prírodné kakaové maslo je jedlé, má jemnú chuť a vôňu podobnú chuti a aróme horkej čokolády. Podobne ako bambucké maslo a kokosový olej je vo veľkej miere využívané v kozmetickom priemysle ako prísada v telovom mlieku, balzamoch na pery a iných prípravkoch na starostlivosť o suchú citlivú pokožku.

3.jpg, 4,2kB 2.jpg, 9,4kB
Lucia Silná, III.E