Recepty, koláče, dobroty |
|
Niečo o mne Raňajky Polievky Bezmäsité jedlá Koláče |
KoláčeŠKORICOVO-JABLKOVÉ PALEO MUFFINYPotrebujeme:Postup:Jednoduchý. V jednej miske som si zmiešala mandlovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a sol. V dalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a jablkové pyré. Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som lahko vmiešala kúsky jablk. Muffiny je dobre piect v papierových košíkoch. Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupnov cca 30 minút. Dobrú chut. Rebarborový koláčPotrebujeme:Postup:Do misky pridáme cukor, celé vajíčka a šľaháme. Postupne pridávame olej, neskôr múku spolu s práškom do pečiva a sódou. Dobre vyšľaháme a nalejeme na vymastený plech. Na cesto pokrájame rebarboru (na mesiačiky) a z cukru, masla a polohrubej múky spravíme mrveničku. Podľa chuti môžeme pridať aj škoricu či vanilkový cukor ;) RAW OREO COOKIESPotrebujeme:CestoPlnka:Postup:Prvé 4 suroviny som pridala do kuchynského robota a mixovala do hladka. Potom som pridala kakao so solou a znova mixovala, dokial mi nevznikla masa v tvare gule (mixovala som cca 5 – 10 minút). Cesto som odložila nachvílu do chladnicky a vrhla som sa na plnku. Všetky suroviny na plnku som pridala do kuchynského robota a mixovala dokial mi nevzniklo kokosové maslo (bude to trvat trošku dlhšie, u mna to trvalo približne 10 – 13 minút stáleho mixovania, obcas som stopla mixovanie a premiešala lyžicou, bude sa to lepit po okrajoch). Ked bola plnka hotová, cesto som vybrala z chladnicky, vystrihla si 2 ks papiera na pecenie, medzi ne vložila ˝ cesta a vyvalkala cesto z ktorého som vykrajovala kolieska pomocou formicky a plnila plnkou. Nezjedené skladujeme v umelej nádobe v chladnicke max 2 týždne. Dobrú chut! :) |
Pripraviala Katarína Juhásová |