Recepty, koláče, dobroty |
|
Niečo o mne Raňajky Polievky Bezmäsité jedlá Koláče |
PolievkyBryndzová polievkaPotrebujeme:Postup:Orestujeme si cibuľu a cesnak na masti vytopenej zo slaniny, pridáme rascu, bobkový list, nové celé korenie, čierne celé korenie. Pridáme mletú červenú papriku, chvíľku opečieme, aby paprika nezhorkla a podlejeme vodou. Pridáme bravčovú kosť a uvaríme vývar cca. 1,5 hodiny (v tlakovom hrnci 30 minút) Očistené na kocky nakrájané zemiaky uvaríme vo vode do mäkka. Časť zemiakov rozšľaháme a časť si odložíme. Použijeme ich ako vložku do polievky. Vývar scedíme a zmiešame s rozšľahanými zemiakmi a pridáme bryndzu rozmiešanú v šľahačke. Ochutíme soľou a korením. Solíme až nakoniec, lebo bryndza je veľmi slaná. Chvíľu povaríme a napokon zjemníme kyslou smotanou. Chlieb nakrájame na kocky a opečieme na masle. Pravá talianska paradajková polievkaPotrebujeme:Postup:Na zaciatok som umyté paradajky ponorila do vriacej vody, po polminútke som ich zasa presunula do misky s ladom a studenou vodou. Šúpali sa tak ovela jednoduchšie. Ošúpané rajciny pokrájajte na štvrtinky. Na rozhorúcenom olivovom oleji spente cibulku, pridajte pretlacený cesnak a po chvíli aj paradajky. Miešajte, miešajte, miešajte, nech krásne pustia štavu. Hodte do hrnca bobkový list, posekané bylinky, tymian, cukor, sol, korenie. Varte asi pätnást minút. Až sa paradajky rozvaria a vznikne hustá kaša, odstavte, vyberte bobkový list, rozmixujte tycovým mixérom. Doplnte vodu, nechajte prejst varom, ochutnajte, dokorente a môžete íst na to :) |
Pripraviala Katarína Juhásová |