Sladké pečenie
Krtkova torta
INGREDIENCIE-CESTO:
- 4 ks vajce
- 160 g cukor
- 140 g hladká múka
- 15 g kakao
- 1 KL prášok do pečiva
- 50 ml olej
- 10 kvapiek rumová aróma
INGREDIENCIE-PLNKA:
- 3 ks banán
- 2 hrste jahody
- 250 ml mlieko
- 1 ks Zlatý klas
- 250 g tvaroh
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks šľahačková smotana
- 75 g čokoládové hobliny
POSTUP:
Upečieme si kakaové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame žĺtky, olej a podľa chuti pár kvapiek
rumovej arómy. Na záver primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Pečieme asi 25 minút pri 170 stupňoch.
Keď upečený koláč vychladne, lyžičkou vydlabene stred a cesto si odložíme. Prekrojené banány naukladáme na
spodok cesta a na to dáme jahody. Na plnku si najprv uvaríme zlatý klas s mliekom a necháme vychladnúť. Tvaroh
vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a vychladnutý puding. Potom pridáme čokoládové hobliny a na
záver zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na ovocie.Plnku posypeme mrveničkou z vydlabanej torty.
©2019 Veronika Havranová