Krtkova torta
    INGREDIENCIE-CESTO:
  • 4 ks vajce
  • 160 g cukor
  • 140 g hladká múka
  • 15 g kakao
  • 1 KL prášok do pečiva
  • 50 ml olej
  • 10 kvapiek rumová aróma


    INGREDIENCIE-PLNKA:
  • 3 ks banán
  • 2 hrste jahody
  • 250 ml mlieko
  • 1 ks Zlatý klas
  • 250 g tvaroh
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks šľahačková smotana
  • 75 g čokoládové hobliny
    krtkova torta.jpg, 43kB


POSTUP:
Upečieme si kakaové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame žĺtky, olej a podľa chuti pár kvapiek rumovej arómy. Na záver primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Pečieme asi 25 minút pri 170 stupňoch. Keď upečený koláč vychladne, lyžičkou vydlabene stred a cesto si odložíme. Prekrojené banány naukladáme na spodok cesta a na to dáme jahody. Na plnku si najprv uvaríme zlatý klas s mliekom a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu a vychladnutý puding. Potom pridáme čokoládové hobliny a na záver zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na ovocie.Plnku posypeme mrveničkou z vydlabanej torty.


©2019 Veronika Havranová