Strúhaný tvarohový koláč
    INGREDIENCIE-CESTO:
  • 400 g múka hladká
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 3 PL kakao
  • 100 g cukor práškový
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g maslo zmäknuté
  • 4 PL mlieko
  • 1 žĺtok
    INGREDIENCIE-PLNKA:
  • 750 g tvaroh polotučný
  • 300 g cukor práškový
  • 3 žĺtok
  • 2 KL vanilková aróma
  • 1 balíček Zlatý klas
  • 4 bielok


    strúhaný tvarohový koláč.jpg, 60kB


POSTUP:
V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a žĺtky a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, žĺtkami, extraktom a Zlatým klasom a metličkou vymiešame dohladka. V inej mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Potom sneh zľahka vmiešame do náplne. Polovicu cesta na hrubom strúhadle nastrúhame na dno vymasteného a múkou vysypaného plechu. Nanesieme náplň, uhladíme a zvyšok cesta nastrúhame rovnomerne na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Doba pečenia: asi 30 min.



©2019 Veronika Havranová