Sladké pečenie
Strúhaný tvarohový koláč
INGREDIENCIE-CESTO:
- 400 g múka hladká
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 3 PL kakao
- 100 g cukor práškový
- 1 vanilkový cukor
- 250 g maslo zmäknuté
- 4 PL mlieko
- 1 žĺtok
INGREDIENCIE-PLNKA:
- 750 g tvaroh polotučný
- 300 g cukor práškový
- 3 žĺtok
- 2 KL vanilková aróma
- 1 balíček Zlatý klas
- 4 bielok
POSTUP:
V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a žĺtky
a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, žĺtkami, extraktom a Zlatým klasom a metličkou vymiešame
dohladka. V inej mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Potom sneh
zľahka vmiešame do náplne. Polovicu cesta na hrubom strúhadle nastrúhame na dno vymasteného a múkou vysypaného
plechu. Nanesieme náplň, uhladíme a zvyšok cesta nastrúhame rovnomerne na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Doba pečenia: asi 30 min.
©2019 Veronika Havranová