Cheesecake

Ingrediencie

  • 200g sušienok
  • 70g masla
  • 500g polotučného, alebo jemného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 120g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • trochu citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie (33%)
  • vanilkový extrakt (ak máte)

Postup

Sušienky si rozdrvíme, zmiešane s rospusteným maslom a navrstvíme na spodok tortovej formy.
Následne ho môžme pritlačiť npr. spodkom pohárom, aby vznikol korpus cheesecaku.
Na krém si v miske vyšľaháme tvaroh, mascarpone, cukor, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a na záver špachtľou pridáme už vyšľahanú smotanu.
Naň rovnomerne rozotrieme pripravený krém.
Cheesecake necháme v chladničke minimálne 6 hodín, no ideálne cez celú noc.
Dobrú chuť.😊

cheesecake.png, 353kB