DOMÁCA GRANOLA
Už dlhšiu dobu som mala chuť niečo napiecť. V poslednej dobe mám veľmi veľkú chuť na pripravovanie chutných raňajok. Granolu môžte použiť aj ako samostatný koláč, keď pridáte viac medu a nakrájate na kúsky. Ja osobne ju rada používam ako posýpku na biely jogurt spolu s čerstvým ovocím a medom na vrch. Dúfam, že vám bude chutiť. :)
POTREBUJEME
5 min príprava, 30 min pečenie
- 300 g ovsených vločiek
- 100 g kešu orieškov
- 50 g lieskových orechov
- 50 g lúpaných mandlí
- 50 g slnečnicových semienok
- 20 g sypaného kokosu
- 1 lyžica kakaa
- 2 väčšie lyžice orechového oleja
- 4 väčšie lyžice medu
papier na pečenie
POSTUP
- Rúru si predhrejeme na 160°C.
- Všetky suché ingrediencie (vločky, orechy, kokos) dáme do misky a premiešame.
(TIP: Ak by ste nechceli veľké kusy orechov, môžte ich vopred pokrájať na menšie.)
- Postupne pridáme do misky kakao, olej a med a spoločne premiešame aby sa nám všetko poriadne obalilo v oleji a mede.
- Zmes rovnomerne rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Dáme piecť do rúry na 30 minút, kde po 15 minútach vareškou premiešame granolu aby sa opiekla poriadne z oboch strán.
- Servírujeme.
DOBRÚ CHUŤ!