CHILLI CON CARNE

Toto jedlo je jedno z mojich najobľúbenejších a musela som ho spraviť už aj sama. Robila som ho prvýkrát a na prekvapenie celkom vyšlo. Aj napriek tomu, že príprava je celkom dlhá stojí za vyskúšanie. Dúfam, že sa vám vydarí. ☺️

POTREBUJEME

90 min príprava, 6-8 porcií

Na chilli:

Na ryžu:

petržlenová vňať na ozdobenie

POSTUP

Chilli con carne
  1. Najprv si nakrájame všetku zeleninu. Mrkvu nastrúhame, nakrájame paradajky a cibuľu na kocky.
  2. Na oleji si orestujeme mrkvu a cibuľu. Restujeme na miernom ohni aby nám to neprihorelo.
  3. Potom pridáme soľ, korenie, tymián a počkáme kým nám bylinky začnú vonať. Následne pridáme rajčinový pretlak a poriadne premiešame
  4. Ako ďalšie pridáme mäso a rozdrobíme pomocou varešky na menšie kúsky.
  5. Vo chvíli keď je mäso zatiahnuté (zmenilo farbu) pridáme nakrájané paradajky, paradajky z plechovky a chilli. Poriadne premiešame a zakryjeme pokrievkou. Necháme variť asi hodinu.
  6. Ku koncu varenia pridáme fazule a poriadne premiešame. Ak sa nám zmes zdá málo šťavnatá pridáme vodu alebo vývar (určite nie bujón!).
  7. Na záver pridáme max. 2 tabličky horkej čokolády a všetko poriadne premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou podľa gusta.
  8. Servírujeme.
Ryža
  1. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme ryžu na miernom ohni.
  2. Pridáme 2 hrnčeky vody a premiešame.
  3. Pridáme soľ a bylinky a necháme variť asi 15 min.
  4. Servírujeme.
DOBRÚ CHUŤ!

concarne.JPG, 358kB concarne1.jpg, 317kB