FRANCÚZSKY ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S LESNÝM OVOCÍM
Tento koláč je jednoducho pohladenie na duši. Veľmi vďačný recept, rýchly a veľmi chutný. Nikdy nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave či sviatku. Taktiež patrí medzi moje obľúbené jedlá ❤️.
Dúfam, že vám bude chutiť. 😊
POTREBUJEME
10 min príprava, 25 min pečenie
Na plnku:
- 200 g čokolády na varenie
- 200 g čokolády na varenie
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžica polohrubej múky
- 5 vajec
Na povrch:
- jahodový džem
- jahody
- maliny
- čučoriedky
- zopár lístkov mäty
tortová forma
POSTUP
- Ako prvé si v rajničke roztopíme maslo spolu s čokoládou. Roztápame na miernom ohni a čokoládu pridávame k maslu po kúskoch aby nevznikli hrudky.
- Do misky si dáme práškový cukor a zmiešame spolu s múkou.
- Roztopenú čokoládu s maslom nalejeme do misky s cukrom a múkou a spoločne premiešame
- Keď sme zmes poriadne premiešali, pridáme 5 vajec a spolu poriadne premiešame do tekutej formy.
- Nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť do rúry na 180°C.
- Po 25 až 35 min vyberieme koláč a položíme na tortovú formu vlhkú utierku. Necháme ho odpočívať asi polhodinu pokým neklesne.
- Povrch natrieme džemom a ozdobíme ovocím a mätou podľa vlastného gusta.
- Servírujeme.
TIP: Koláč má najlepšiu chuť keď sa skladuje v chladničke a servíruje ako studený. Taktiež ingrediencie pripravujeme výlučne ručným premiešavaním, nie pomocou kuchynského robota.
DOBRÚ CHUŤ!