FRANCÚZSKY ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S LESNÝM OVOCÍM

Tento koláč je jednoducho pohladenie na duši. Veľmi vďačný recept, rýchly a veľmi chutný. Nikdy nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave či sviatku. Taktiež patrí medzi moje obľúbené jedlá ❤️. Dúfam, že vám bude chutiť. 😊

POTREBUJEME

10 min príprava, 25 min pečenie

Na plnku:

Na povrch: tortová forma

POSTUP

  1. Ako prvé si v rajničke roztopíme maslo spolu s čokoládou. Roztápame na miernom ohni a čokoládu pridávame k maslu po kúskoch aby nevznikli hrudky.
  2. Do misky si dáme práškový cukor a zmiešame spolu s múkou.
  3. Roztopenú čokoládu s maslom nalejeme do misky s cukrom a múkou a spoločne premiešame
  4. Keď sme zmes poriadne premiešali, pridáme 5 vajec a spolu poriadne premiešame do tekutej formy.
  5. Nalejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť do rúry na 180°C.
  6. Po 25 až 35 min vyberieme koláč a položíme na tortovú formu vlhkú utierku. Necháme ho odpočívať asi polhodinu pokým neklesne.
  7. Povrch natrieme džemom a ozdobíme ovocím a mätou podľa vlastného gusta.
  8. Servírujeme.

TIP: Koláč má najlepšiu chuť keď sa skladuje v chladničke a servíruje ako studený. Taktiež ingrediencie pripravujeme výlučne ručným premiešavaním, nie pomocou kuchynského robota.

DOBRÚ CHUŤ!

brownie.JPG, 508kB brownie1.JPG, 421kB