Hamburger

Prílohy

Hranolky!

Jedinou správnou prílohou k hamburgru sú hranolky, ktoré však vieme spraviť na vela rôznych spôsobov

Recept na hranolky

batátové zemiaky 1 Ošúpeme zemiaky( varný typ C 300g na osobu) a nakrájame na hranolky s priemerom 0,6 cm +- 1cm :-) 2 Dáme ich variť do studenej neosolenej vody, do ktorej pridáme jednu lyžicu octu na každého pol kila zemiakov. Ocot spôsobí, že hranolky aj po uvarení držia tvar a nerozpadajú sa. Dáme ich od studenej vody, počkáme, až sa voda začne variť a potom varíme okolo 5. minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a osušíme ich. 3 Medzitým zohrejeme olej vo friťáku na maximálnu teplotu. (To je oklo 190 C) Až bude zohriaty, hodíme tam budúce hranolky. Ale bacha nech su suché lebo olej “vykypí“ a zle sa to umýva :-). (Manželka dosť frflala, keď to po mne umývala) Pozdravujem moju manželku Ivku. 4 Nie veľa , ide o to, že čím viac hranoliek tam hodíte, tým viac klesne teplota oleja, a to nie je dobré.Smažíme jednu minútu a potom vyberieme. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzitým zohrejeme friťák na maximum. 5 Po prvom smažení a vychladnutí sa možu hranolky zmraziť. Zmrazené hranolky potom stačí osmažiť podľa kroku č.6 6 Vychladnuté hranolky znovu šupneme do oleja a smažíme cca 4-6 minút do zlatova :-) . Osolíme a servírujeme. Dobrú chuť :-)