Domov
Cookies
Bábovka
Muffiny
Cheesecake

Recept na Bodkovaný cheesecake

Budeme potrebovať:

  • 300 g maslových sušienok
  • Fjord
  • 200 g masla
  • 4 PL kakaa
  • 900 g mascarpone
  • 400 g kyslej smotany
  • 130 g práškového cukru
  • 2 PL vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g tmavej čokolády
  • Postup :
    Sušienky si rozdrvte na prášok a zmiešajte ich s rozpusteným maslom a kakaom. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie alebo vymastite maslom a sušienkový základ do nej natlačte. Potom dajte formu do chladničky, aby maslo so sušienkami pekne stuhlo. Medzitým si pripravte tvarohový krém. V miske zmiešajte smotanu, mascarpone, vanilkový cukor a práškový cukor a pridajte vajcia. Všetko spolu rozšľahajte metličkovým šľahačom. Z množstva tvarohu si odoberte približne 10-12 polievkových lyžíc a zmiešajte ich s rozpustenou tmavou čokoládou. Bielu plnku vylejte do tortovej formy. Hnedú plnku si dajte do cukrárskeho vrecka a na povrch bielej plnky vytláčajte hnedé krúžky. Môžete ich vytláčať náhodne, alebo urobiť vlastný kreatívny obrazec. Hrot cukrárskeho vrecka ale musíte ponoriť máličko hlbšie do tvarohu a kým ešte tlačíte pomaly ho vysúvať. Iba tak sa čokoláda dostane až dovnútra bielej plnky a zároveň ostane zarovno s ním aj na povrchu. Rúru si predhrejte na 150 stupňov a chceesecake pečte približne 60 minút. Po upečení nechajte cheesecake v rúre až pokým celkom nevychladne. Prajeme dobrú chuť!