Let's get cooking!

Hlavná stránka
Raňajky
Hlavné jedlá
Dezerty
Nápoje

Hlavné jedlá

Hovädzie líčka na víne s polentou


Čo budete potrebovať:

600 g líčka hovädzie
400 ml (Svätovavrinecké)
víno červené
250 g fazuľka červená sterilizovaná
2 ks paprička čili
1 ks paprika červená
1 ks paprika žltá
1 ks cibuľa
200 g polenta kukuričná
20 g maslo
200 ml mlieko
3 PL pretlak paradajkový
1 ks pór mladý
100 g múka hladká
4 PL smotana kyslá
soľ
korenie čierne mleté
olej
vývar

Postup:


1 Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie.
2 Spolu krátko opražíme, zalejeme červeny´m vínom a vy´varom a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky a dochutíme soľou a korením.
3 Ky´m sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou.