Let's get cooking! |
|
Hlavná stránka Raňajky Hlavné jedlá Dezerty Nápoje |
Hlavné jedlá
Hovädzie líčka na víne s polentouČo budete potrebovať:600 g líčka hovädzie400 ml (Svätovavrinecké) víno červené 250 g fazuľka červená sterilizovaná 2 ks paprička čili 1 ks paprika červená 1 ks paprika žltá 1 ks cibuľa 200 g polenta kukuričná 20 g maslo 200 ml mlieko 3 PL pretlak paradajkový 1 ks pór mladý 100 g múka hladká 4 PL smotana kyslá soľ korenie čierne mleté olej vývar Postup:1 Hovädzie líčka umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme asi 100 ml červeného vína a necháme 30 minút marinovať. Cibuľu opražíme dozlata, pridáme marinované mäso, pretlak, soľ a korenie. 2 Spolu krátko opražíme, zalejeme červeny´m vínom a vy´varom a na miernom ohni dusíme domäkka. Nakoniec pridáme nakrájané papriky, fazuľku, čili papričky a dochutíme soľou a korením. 3 Ky´m sa mäso dusí, pripravíme si polentu – mlieko privedieme do varu, pridáme maslo, soľ a za stáleho miešania pomaly pridávame polentu. Varíme asi 5 minút za stáleho miešania. Pór narežeme na asi 5 cm tenké pásiky, poprášime múkou a fritujeme na horúcom oleji. Líčka podávame s polentou a kyslou smotanou, dozdobíme zelenou vňaťou a čili papričkou. |