Čokoláda

Recept na horúcu čokoládu

Ingrediencie :

200 g čokoláda mliečna | 1 téglik smotana na šľahanie | trochu plnotučné mlieko | podľa chuti šľahačka

Postup :

Do hrnca dáme zohriať smotanu. Čokoládu nalámeme na kúsky a vložíme do hrnca, keď je smotana horúca. Stále miešame, kým nie je čokoláda úplne rozpustená. Ak by bol nápoj príliš hustý, môžeme ho zriediť mliekom. 2. Poháriky opláchneme studenou vodou a nalejeme do nich ešte tekutú čokoládu. Podľa chuti ozdobíme šľahačkou.

Domáci recept na čokoládu

Ingrediencie :

100 g kakaa | 340 g tuk (kocka masla) | 140 gsušené mlieko | 150 g práškový cukor | vanilková aróma

Postup :

V hrnci si roztopte maslo alebo tuk a potom doň pridajte kakaový prášok, sušené mlieko, vanilkový cukor, normálny cukor a celú hmotu miešajte až kým sa nespojí na jedno liatu hustú hmotu. Čokoládu potom odstavte a môžete ju lievať do formičiek, košíčkov alebo do muffiniek. Potom čokoládu dajte do chladničky na pár hodín (2 – 3), aby hmota stuhla. Ak Vám chutí kokos alebo rôzne druhy orieškov, tak si môžete do základnej hmoty pridať aj tieto rôzne suroviny, čokoláda chytí vylepšenú chuť.

Recept na nepečené banánovo-čokoládové kocky