Paríž
Francúzske špeciality
Francúzske Ratatouille
Ingrediencie
- 1ks cuketa
- 1ks cibuľa
- 1ks baklažán
- 2ks paradajka
- 2ks paprika
- 5 strúčikov cesnaku
- 500 gramov lúpané paradajky
- 1 KL tymián
- 2 PL oleja
- 1 KL oregáno
Postup
- V miske si zmiešame nakrájanú cibuľu, cesnak, olej, lístky tymianu a oregano. Pridáme lúpané paradajky a všetko poriadne premiešame.
- Ostatnú zeleninu si očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
- Pripravený paradajkový základ dáme na dno zapekacej misy a začneme striedavo ukladať všetku nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme a polejeme olejom.
- Misu zakryjeme papierom na pečenie tak, aby bola zakrytá celá vrchná časť. Pečieme približne 45 minút vo vyhriatej rúre na 200°C.
Bon Apétit
126 Rue de l'Université,
75007 Paris, Francúzsko;
web: Paríž
Ak máte nejaké ďalšie otázky ohľadom Paríža kontaktujte ma na tejto mailovej adrese: Email.