Čerešňa pílkatá

Vrubľovanie

Sakury bývajú väčšinou vrúbľované na kmienok čerešne vtáčie alebo mahalebka všeobecné . Vďaka tomu sú odolnejšie voči suchu i ďalším nepriaznivým vplyvom. Miesto, kde sa nachádza skrutku, spravidla mení svoj objem, pretože štep "priberá" inou rýchlosťou než podnož. Všetky výhony, ktoré vyrastajú pod týmto miestom, je potrebné odstraňovať, inak strom časom zplaní. Skrutku potom dostáva od koreňa čoraz menej živín, slabne, prerastá ho koruna narastajúcou priamo z podnože, až nakoniec uschne.

Odkazy

Japonsko Japonská mytológia Japonská kuchyňa Stránky študentov
Anita Andriamaroson,
960 01 Zvolen; J. Kráľa 13
tel. +421 999 123 456;
e-mail: andriamaroson@gymzv.sk