Varenie

Vybrala som si tému varenie, pretože je to môj koníček. S jedlom sa môžeme hrať a kombinovať ho ako nám len fantázia dovolí. Každý má rád niečo iné preto platí aj sto ľudí sto chutí. Našťastie dnes už existuje toľko variácií s jedlom a potravín, že mnohokrát ani nezbadáme napríklad neobľúbený špenát v omáčke. Rada ľuďom robím jedlom radosť a keď vidím, že im chutí je to aj odmenou pre mňa.

Na mojej stránke by som sa chcela zamerať hlavne na francúzsku kuchyňu. Francúzska kuchyňa - La Cuisine française je svetoznáma a môžeme k nej použiť prívlastky ako zdravá a voňavá, sofistikovaná a inšpirujúca, kvalitná a lahodná, podmanivá a zmyselná, farebná a plná originálnych chutí, jemná a rafinovaná. Ale hlavne nezabudnuteľná. Prímorské oblasti Francúzska ponúkajú špeciality z mora, vysokohorské oblasti najkvalitnejšie syry, nížiny voňavé vína. Základom francúzskej kuchyne sú predovšetkým kvalitné, prvotriedne suroviny. Ich úprava býva zväčša jednoduchá a rýchla. Za zmienku stojí zaujímavosť, že Francúzsko nemá vyhlásené jedno jedlo, ktoré by sa všeobecne mohlo považovať za francúzsku špecialitu.