Guľáš



Slovenské jedlo Talianské jedlo Francúzské jedlo Maďarské jedlo

Suroviny

  • 1/2 kg bravčové mäso
  • 1/2 kg hovädzie mäso 3 ks
  • cibuľa 3 PL
  • bravčová masť 1 kg
  • zemiaky
  • 1 pohár lečo
  • 1 KL majoránka
  • 1 KL mletá rasca
  • 1 PL mletá červená paprika
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • Postup:

    Na masti si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäsá a chvíľu smažíme. Osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, rascu a papriku. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájané zemiaky a lečo. Všetko spolu varíme, kým nie je mäso hotové. Podľa potreby zahustíme.

    gulas.jpg, 37kB
    Späť