Mušle



Slovenské jedlo Talianské jedlo Francúzské jedlo Maďarské jedlo

Suroviny

  • mušle
  • olivový olej
  • cesnak podľa chuti
  • šalotka 1ks
  • paradajky podľa chuti
  • suché biele víno 2 hrnčeky
  • čierne korenie, soľ
  • petržlenová vňať
  • chilli paprička 1ks
  • Postup:

    Mušle malým nožíkom oškriabeme, odstránime nečistoty z povrchu mušle. Ešte prepláchneme v tečúcej vode a dáme do nádoby s čistou vodou. Do kastróla nalejeme olivový olej, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, nadrobno nakrájanú šalotku a na kocky pokrájané paradajky, zalejeme bielym vínom. Okoreníme (soľ pridávame až na záver) a dusíme. Keď máme víno odparené, pridáme mušle. Prikryjeme pokrievkou a varíme ich na silnom ohni asi 3 minúty. Mušle sa už začínajú otvárať, premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nakrájanú chilli papričku. Mušle sa varia asi 5 minút. Potom môžeme prisoliť.

    muuuusle.jpg, 208kB
    Späť