Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer Nullam justo auctor at tempus. Tristique lacus vel eu turpis egestas Praesent et porta lacus et. Ullamcorper sodales ante. Auctor Aliquam pretium nascetur nisl tellus Quisque consequat convallis Nulla justo. Ac sed at augue urna lorem ipsum turpis hendrerit dolor quis. Rhoncus sagittis hac vitae. Molestie risus condimentum id senectus quis a interdum eu ante et. Tincidunt et tincidunt congue quis Curabitur Maecenas tincidunt Curabitur dolor Quisque. Magna gravida dolor cursus Donec lorem accumsan Proin risus Vestibulum lacinia. Dictumst tincidunt id et wisi. Dui auctor nibh metus iaculis Aenean Lorem Fusce Vestibulum enim egestas. Amet diam In et volutpat tortor tellus Curabitur Nulla malesuada Vivamus. Dolor ligula Nam risus dui Vivamus et rhoncus. Cursus nulla ac tellus leo leo Vestibulum Aliquam vitae a leo. A Suspendisse vel ligula auctor wisi Curabitur pede ut felis laoreet. At tincidunt augue pede Nulla consequat dui accumsan dolor eros pede. Condimentum.
NEWS
Z botanického hľadiska je rajčiak ovocie – bobuľa, pozostávajúca zo semenníka, spolu s ich semenami, kvitnúcej rastliny.
Paradajka sa však považuje za „kulinársku zeleninu“, pretože má oveľa nižší obsah cukru než kulinárske ovocie; bežne sa používa ako súčasť šalátu alebo hlavného jedla, a nie ako dezert.
Plod tohto druhu sa volá rajčiak a mimo odbornej botaniky aj rajčina alebo paradajka.
Vitamíny obsiahnuté v jablku spomaľujú proces starnutia nášho organizmu.
Stačí skutočne jedno jablko denne a budeme sa cítiť aj vyzerať lepšie. Jabloň je u nás najrozšírenejším ovocným stromom a je právom považovaná za najstarší ovocný strom. A práve preto by sme mali čo najviac konzumovať naše sezónne ovocie - jablko.
Denná odporúčaná dávka je aj niekoľko jabĺk, minimálne však jedno.
Ľuľok zemiakový alebo zemiak (iné slovenské názvy pozri nižšie; lat. Solanum tuberosum) je hospodársky veľmi významná viacročná hľuznatá plodina z čeľade ľuľkovité (Solanaceae).
Hľuza tejto rastliny (alebo jedlo z nej pripravené) sa volá zemiak.
Gnocchi alebo ňoky sú chutné talianske cestoviny, ktoré môžu mať rôzne tvary.
Ich príprava je jednoduchá a pri ich tvarovaní si vystačíte s rukami a vidličkou.
Rukami ich vytvarujete do malých guličiek a vidličkou dosiahnete dôležité ryhy, vďaka ktorým sa na cestovine dobre drží omáčka.