Vzorový jedálniček podľa oddelenej stravy

RAŇAJKY

  • Nastrúhané jablko s nastrúhanou mrkvou a sušenými hrozienkami.

    ran1

  • Drvený tuniak (najlepšie vo vlastnej šťave) so zeleninou a syrom.

    ran2

  • Ovocie s vlašskými orechmi.

    ran3

    DESIATA

  • Zeleninový šalát s mozarellou + bielka s bryndzou + tuniak.

    des1

  • Biely jogurt / mäkký tvaroh s medom, domácou nutellou/lekvárom.

    des2

    OBED

  • Ryba na masle s hranolkami zo zeleru.

    ob1

    Recept:
    Rybu prudko opečieme z oboch strán na osolenom rozpustenom masle.Zeler pokrájaný na hranolky vypražíme na oleji ako zemiakové hranolky.Hotové hranolky dáme na servítku,
    ktorá vsaje olej, osolíme, podávame.

  • Vyprážané kuracie prsia v mletých orechoch s cviklovým šalátom.

    ob2

    Recept:
    Kuracie prsia rozrežeme na plátky, obalíme v rozšľahanom bielku a pomletých orechoch. Vypražíme.

    Cviklový šalát: Uverenú cviklu postrúhame,pridáme uvarený hrášok s mrkvou, >pokrájané kyslé uhorky, uvarené vajce. Pridáme soľ, horčicu, korenie a kyslú smotanu.

  • Dusené kuracie prsia so zeleninou.

    ob3

    OLOVRANT

  • Tuniak s tvarohom, syrom, vajíčkom a zeleninou.

    ol1

  • Makový koláč z ovsenej a pohánkovej múky.

    ol2

    Recept:
    Hrnček zmiešanej pohánkovej a ovsenej múky, hrnček mletých orechov, hrnček mletého maku, hrnček sójového mlieka hrnček oleja, pol hrnčeka medu (aj viac podľa chuti), hrozienka,3 lyžice lekváru, kypr. prášok. Pečieme pri 180°C asi 30 min.

  • Ovocie s bielym jogurtom zmiešaným s domácou nutellou + horká čokoláda (90% kakaa).

    ol3

  • Dusená zelenina s parmezánom.

    ol4

    VEČERA

  • Ryžové cestoviny s dusenou zeleninou.

    ve1

  • Kurací cuketový guľáš.

    ve2

    Recept:
    Deň pred prípravou si mäso nakrájame na kocky a vložíme ho do marinády z 0,5 dl oleja, 2 ČL guľášového korenia, 1 ČL čierneho mletého korenia a ČL soli. Na oleji opražíme 500g cibule, pridáme 2 kg kuracieho mäsa.Prilejeme vodu, pridáme na kocky nakrájanú cuketu – 500g, 0,7l leča, 7 strúčikov cesnaku, 15g sušených hríbov. Pred koncom dusenia dochutíme majoránkou a soľou.

    Späť